Utdannelsen skal være i bevegelse, være relevant og utfordre det samfunnet vi lever i. 

Pedagogene ved AKF

Vi vil utdanne kunstnere som kan utøve sitt virke på flere plan fordi vi mener at kunst og kultur må få en større plass i samfunnet. Potensielt sett kan kunst gjøre noe med måten vi ser og tenker på, den utfordrer det etablerte og åpne opp for nye ideer, holdninger og verdier. Den er med på å trene blikket, forestillingsevnen og samarbeidsevnen. Utdannelsen skal være i bevegelse, være relevant og utfordre det samfunnet vi lever i. Vi skal støtte oppom, utfordre og legge til rette for at studentene skal tørre å gå egne veier og stole på kunstens kraft og integritet.

Agder kunstfagskole Tonje
Photo by Cecilie Hilman

REktor

Tonje Osmundsen

Tonje er fra Oslo, men flyttet til Sørlandet i 2016. Hun har utdanning fra Bårdarakademiet, London Studio Center, Axselsons Bodywork School, Enterprenørskap i Kunst og en rekke kurs og seminarer om kunstens kraft og betydning i samfunnet. Tonje har lang erfaring som pedagog i ballett ved diverse institusjoner og vil også undervise i holistisk ballett ved Agder Kunstfagskole. Tonje ser det som viktig å utdanne kunstnere som vil ta sitt virke ut i samfunnet og bruke kunstneriske prosesser for å styrke blant annet kommunikasjon, nysgjerrighet og samarbeid. Agder Kunstfagskole springer ut fra en sterk tro på at kunst bør ha en større plass i samfunnet enn det har i dag. Potensielt sett kan kunst gjøre noe med måten vi ser og tenker på, den utfordrer det etablerte og åpner opp for nye ideer, holdninger og verdier.

Agder kunstfagskole - Jean Baptiste
Photo by Cecilie Hilman

Pedagog

Jean-Baptiste Bale

Jean-Baptiste Baele er en belgisk frilanser / koreografkunstner. Med bakgrunn fra Hip hop tok Jean-Baptiste sin bachelorgrad ved Trinity Laban konservatorium for musikk og dans og ble uteksaminert i 2015 med Marion North Award Of Oustanding Performance Achievement. Han har danset for koreografer som Fred Gehrig (Synchronicity, Storbritannia), Freya Pauwels (Morning, BEL), Niki Van Callandt (Spectrum, NDL), Raynold Battesti (Nuits Nocturnes av Cie des sources, BEL), Yves Ruth (UFO av WANP, BEL) I 2018 koreograferte han stykket «A Tome just ended» for Perpetuum Mobile Festival. Sammen med Julie Amal er han grunnlegger av Baejjahn Dance-kompaniet med base i Brussel som han har koreografert flere stykker for, «Tufo nel kaos», «D-Bloq», «Ars est vita vita est Ars», «La copia» og «Fos». Koreografisk forskning og bevegelsesforskning er to hovedfelt i hans kunstneriske virke. Jean - Baptiste har nå base i Kristiansand og vil undervise i samtidsdans, modernedans, improvisasjon og komposisjon og koreografi ved Agder Kunstfagskole.

Agder kunstfagskole - pedagog Lina
Photo by Cecilie Hilman

Faglig ansvarlig

Lina Birgitte Anvik Løvdal

Lina Birgitte er utdannet ved Universitetet i Stavanger med bachelorgrad i utøvende samtidsdans og 1-årig PPU i dans. Hun har fagskoleutdanning fra Bårdarakademiet med 2 årig utdanning i musikkteater med fordypning i sang og dans, samt et årsstudium i musikk. Som pedagog har hun undervist ved ulike skoler i Stavanger, Arendal og Tvedestrand, Kristiansand og ved Motio – Forstudium dans og musikkteater. Hun har reist på inspirasjonsturer til Portugal, New York og London. Lina er opptatt av at studentene skal trives og føle seg trygge, slik at de kan gå på utsiden av komfortsonen, kjenne på mestring og danseglede. På Agder Kunstfagskole vil Lina undervise i Improvisasjon og moderne dans, samt at hun er faglig ansvarlig ved skolen.

Agder kunstfagskole - pedagog
Photo by Cecilie Hilman

Pedagogisk leder

Silje Nordheim

Silje er pedagogisk leder ved Agder Kunstfagskole. Hun har en BA fra London Contemporary Dance School, MA fra University of Surrey og PPU fra KHIO og holder for tiden på med et spesialist diplom i bevegelsesanalyse ved Trinity Laban. Hun har lang fartstid som danser, pedagog og koreograf. Hun har medvirket i en rekke forestillingsprosjekter i inn- og utland. «Det jeg har likt aller best har vært å reise rundt med forestillinger og workshops i regi av DKS. Dansen har tatt meg utrolig mange steder. Å oppsøke barn og unge der de bor, se skolen og hjemstedet deres, åpner opp for fine møter og utrolige opplevelser.» I tillegg til å ha hovedansvaret for det pedagogiske opplegget ved studiet vil Silje undervise i bevegelsesanalyse. Dette er praktisk-teoretisk fag som gir en dypere forståelse hvordan bevegelser fungerer uansett dansesjanger.

Agder kunstfagskole
Photo by Cecilie Hilman

Frilanskunstner

Tomos Young

Tomos Young er en fransk frilans kunstner, koreograf, bevegelsesutøver og spesialist. Han har bakgrunn fra musikal, teater, ballett, stemmearbeid og inkluderende praksis. Han tok sin BA-grad ved Doreen Bird og deretter Postgraduate Diploma in Performance fra Trinity Laban. Etter endt utdanning jobbet han som frilans utøvermed uavhengige koreografer som Leda Franklin og Scarlett Perdereau. Han var også involvert i det historiske dansekompaniet Non Such. Han jobbet i flere år med Stopgap dancecompany som utvikler unge nye funksjonshemmede artister i utviklingsprogrammet SG2. Karrieren han tok han videre til Norge hvor han har jobbet med regissører og koreografer som Kari Hoaas blant annet ved Haugesund Teater. Han har opptrådd i Romeo og Juliet i London med ENB. Han var en periode ansatt ved Kilden Teater og konserthus som fysisk utøver og var involvert i den kreative prosessen med lik og del og spilte i «Terje Vigen», «Peer Gynt», «Lady from the sea», «Gutta I juletrehuset» og «Kristiansand Nå». Han har også jobbet i Kristiansand dyrepark som danseskuespiller. I dag frilanser han og designer og utvikler sine egne kreative prosjekter. Hans driv har alltid vært bevegelse i sin råeste form. Å undersøke delefilter mellom former og å utvikle en inkluderende praksis er noen av hans kunstneriske felt. Tomos vil undervise i samtidsdans, improvisasjon, prosjektarbeid og formidling ved Agder Kunstfagskole.

Agder kunstfagskole - pedagog
Photo by AKF

Koreograf

Roza Moshtaghi

Roza Moshtaghi (Teheran / IRAN) er en Oslo-basert koreograf og utøver. Hun jobber som frilansartist i samarbeid med kunstnere fra dans, lyd, teknologi og visuell kunst. Hun er nysgjerrig på hvordan hun, bygninger, gater, natur, kropper og gjenstander generelt reagerer eller tilpasser seg strukturer.

«På grunn av økonomiske begrensninger jobber jeg hovedsakelig alene under konseptutviklingsprosessen. Den optimale friheten til ensomhet lar meg holde alle ballene i lufta en stund. Dette innebærer at prosessen er skjør og ikke-inviterte tanker, gjenstander, matvarer, strategier, venner osv .... Noen går bare forbi, noen blir en stund, og noen kan være igjen. I det siste har jeg blant annet vært opptatt av bilder og deres magiske ferdigheter med å fryse tid og krenke et øyeblikks nærvær.»

Noen av hennes verk: «Limbo», «Hoop» i samabeid med De Naive, «Bouncing Narratives», «Only Forever» og «Flinch»

Roza er utdannet MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun vil undervise i prosjekt og forestillingsarbeid, samtidsdans i kontekst og entreprenørskap ved Agder Kunstfagskole.

Gjennom studiet vil du oppleve bolker med forskjellige pedagoger som jobber utøvende i scenekunstfeltet. De drar med seg nyttig kunnskap om arbeidslivet og hva som skal til for å leve av dansen.

Copyright 2021 - Spirea Design